DSB pressebillede Jesper T. Lok

Tiltræder som administrerende direktør for DSB 1. maj 2012.

Pressemeddelelse 12. december 2011

Det er en alsidig og erfaren erhvervsleder, der fremover skal stå i spidsen for DSB. Han skal sammen med medarbejdere og ledere løse de mange udfordringer i landets største transportvirksomhed og bringe DSB og DSB’s kunder trygt ind i fremtiden.

DSB’s bestyrelse har valgt den 43-årige Jesper T. Lok som ny administrerende direktør. Jesper T. Lok kommer fra en post som administrerende direktør for rederivirksomheden SVITZER, der er en del af A.P. Møller-Mærsk Gruppen. Her har han været øverste ansvarlige for godt 4.500 medarbejdere og en flåde på mere end 500 skibe fordelt på 40 lande med dertilhørende regler og krav. Tidligere har Jesper T. Lok været ansat i forskellige stillinger i A.P. Møller-Mærsk Gruppen, herunder i Nigeria, Pakistan, Taiwan og Japan.

Netop erfaringen i at lede en større virksomhed med transport, drift og materiel har været afgørende for valget af Jesper T. Lok ud af de mange kvalificerede kandidater, fortæller DSB’s bestyrelsesformand Peter Schütze: ”Med Jesper T. Lok har vi fundet en direktør, der har vist store resultater i en virksomhed med stor kompleksitet i drift og materiel. Han er robust, selvstændig og er den rette mand til at løse de mange aktuelle udfordringer i DSB sammen med den øvrige ledelse,” udtaler Peter Schütze.

Selv glæder Jesper T. Lok sig til udfordringen med at stå i spidsen for DSB, der har i alt knapt 10.000 medarbejdere og mere end 500.000 kunder om dagen:

”DSB er en fantastisk virksomhed med hele Danmark som kunde. DSB’s kunder og resten af Danmark ved, at DSB står over for store udfordringer. Men der er også store muligheder, som et sundt og effektivt DSB vil kunne drage fordel af. Jeg glæder mig til sammen med alle kollegerne i DSB og vores mange samarbejdspartnere at komme i gang med opgaven,” siger Jesper T. Lok.

DSB’s direktion vil fremover bestå af Jesper T. Lok og økonomidirektør Jacob Kjær. Jacob Kjær har været konstitueret direktør siden oktober.

Jesper T. Lok aflønnes med 4,5 millioner kroner årligt og en variabel løn afhængig af de af bestyrelsen valgte succeskriterier på maksimalt 25 procent. Direktørens opsigelsesvarsel er seks måneder, og selskabet kan det første år opsige ansættelsesforholdet med 30 måneders varsel, herefter er varslet 24 måneder. Hertil kommer vanlige vilkår vedrørende telefon, biltilskud, avis mv.

Jesper T. Lok tiltræder senest 1. juli.

Den nye administrerende direktør er bortrejst for at møde kunder og medarbejdere i SVITZER i udlandet de kommende dage og har derfor ikke mulighed for at stille op til interview.

Print/export