Indholdsfortegnelse

Afsporing ved Santiago de Compostellea 24. juli 2013.

Kl ca 20:40 afsporedes et højhastighedstog af typen Alvia (RENFE type 730)på vej fra Madrid til Ferrol ved Angrois kort for det ankom til Santiago de Compostella.

De foreløbige meldinger omtaler at af i alt 222 personer i toget er 79 1) omkommet og 90 alvorligt kvæstet (ca. 140 blev bragt til behandling på hospitalerne).

Togets log viser, at der kort inden ulykken kørtes med 192 km/t og at afsporingen skete ved 153 km/t hvor den tilladte hastighed var 80 km/t.

Ulykken

Da toget passerede en kurve ved Angrois afsporedes alle togets 13 vogne, 4 væltede. Toget havde 218 passagerer og et togpersonale på 4. En af vognene blev flået op og en brød i brand.

Højhastighedsstrækningen er udrustet med et ERTMS-lignende system, men sporet i kurven er et opgraderet konventionelt spor, der deles med andre tog med lavere hastighed. Kurven var kun udrustet med det ældre sikkerhedssystem ASFA (Anuncio de Señales y Frenado Automático), der ikke har hastighedsovervågning.

Undersøgelser

The Comisión de Investigación de Accidentes Ferroviarios (CIAF) er den spanske havarikommission, der skal undersøge jernbaneulykker. Kommissionen, med hovedkontor i Madrid, hører under den spanske ministerium for offentlige arbejder og transport. Vidneudsagn og oplysninger fra ministeriet viser at toget har kørt for stærkt.

Se også

1)
28.07.
Print/export