Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

opskrifter:rorsukker [2010/01/12 22:34] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +**Rørsukker** er det sukkerprodukt,​ som udvindes af [[sukkerrør]]. Man hugger [[Stængel (plantedel)|stænglerne]] om, fjerner bladene og bringer dem til sukkermøllen. Her bliver stænglerne knust, og den sukkerholdige saft bliver presset af i flere omgange. Derefter indkoger man saften til en klæbrig, brun masse, som forhandles under navne som [[melasse]] eller "​honning"​. Ved fuldstændig inddampning krystalliserer sukkeret, og man får rørsukker, der forhandles "​stødt",​ dvs. knust.
  
 +Rørsukker kan [[Raffinering|raffineres]],​ sådan at man fjerner alt andet end det rene sukker. Det hvide, raffinerede sukker et ét af de mest solgte produkter på verdensmarkedet. [[Cuba]] og [[Indien]] er blandt de lande, der producerer mest rørsukker, men varen fremstilles i alle tropiske og subtropiske områder, hvor der kan skaffes vand nok.
Print/export