Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
opskrifter:pizzadej [2016/10/23 16:53]
farallon
opskrifter:pizzadej [2017/02/04 13:21] (nuværende)
farallon
Linje 13: Linje 13:
 Tilsæt salt og olie, rør videre og tilsæt derefter resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, tilsættes mere  tipo 00-mel). Nu skal der æltes. Dejen skal aktiveres, og det gøres bedst med håndkraft. Efter 10-15 minutter skal dejen meget gerne være smidig glat. Tilsæt salt og olie, rør videre og tilsæt derefter resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, tilsættes mere  tipo 00-mel). Nu skal der æltes. Dejen skal aktiveres, og det gøres bedst med håndkraft. Efter 10-15 minutter skal dejen meget gerne være smidig glat.
  
-Lad dejen hæver til dobbelt størrelse i køleskabet,​ evt. natten over, så får du det bedste resultat. Men kor hævetid kan også give lækker bund.+Lad dejen hæver til dobbelt størrelse i køleskabet,​ evt. natten over, så får du det bedste resultat. Men kort hævetid kan også give lækker bund.
  
 Tag dejen ud og skær den ud til boller á 150-160 g. Ælt dejbollerne ved at folde ind mod midten af bollen. Derved får du en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på oversiden af den. Læg dem på en bakke, og lad dem hvile koldt (gerne i køleskab) en time. Tag dem ud, så de får stuetemperatur. Nu er de klar til at blive rullet ud. Tag dejen ud og skær den ud til boller á 150-160 g. Ælt dejbollerne ved at folde ind mod midten af bollen. Derved får du en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på oversiden af den. Læg dem på en bakke, og lad dem hvile koldt (gerne i køleskab) en time. Tag dem ud, så de får stuetemperatur. Nu er de klar til at blive rullet ud.
Print/export