Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

opskrifter:hindbaersorbet [2016/08/10 11:08] (nuværende)
farallon oprettet
Linje 1: Linje 1:
 +**Hindbærsorbet**
  
 +ca 2 liter - halver evt. aht. [[ismaskine]].
 +
 +  *500 g vand
 +  *500 g sukker
 +  *saft af 1 citron
 +  *600 g hindbær (optøede hvis frosne)
 +  *1 1/4 æggehvide (pasteuriseret - passer med et bæger)
 +
 +Kom vand og sukker i en gryde, kog det op og lad det simre ca. 5 minutter. Lad det derefter blive lunkent, og hæld så citronsaft og hindbær i, og giv det en tur med en stavblender.
 +
 +Vil du ikke have hindbærkerner i sorbeten, kan du tage de optøede hindbær og trykke igennem en si før de bruges. Det giver en meget lækrere konsistens på sorbeten.
 +
 +Når det hele er blandet sammen, skal det køles ned og derefter køres i ismaskinen. Imens ismaskinen kører, tager man æggehviden og pisker helt stiv, og når ismaskinen er ved at være færdig, så blander man den piskede æggehvide i massen. Det giver en helt anden og meget luftig konsistens af den færdige is. Hæld isen i frysebeholdere,​ og frys dem nogle timer eller dage til de skal bruges. Isen kan holde sig et par uger i fryseren.
 +
 +Har du ingen ismaskine, så hæld hindbærmassen i beholder, og stil den i fryseren, og rør i den hver halve time til den er ved at være godt grødet. Hæld så den piskede æggehvide i, og lad hindbærsorbet’en fryse helt.
Print/export