Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
Næste revision
Forrige revision
jernbaner:roskilde_station [2019/09/03 14:15]
farallon
jernbaner:roskilde_station [2020/12/10 22:05]
farallon
Linje 1: Linje 1:
-Hovedbygningen på **Roskilde Station** er Danmarks ældste bevarede [[stationsbygning]], tegnet af arkitekt [[L. F. Meyner]]. Stationen ligger på Jernbanegade 1, 4000 Roskilde, og har i dag 4 perroner og 7 jernbanespor.+Hovedbygningen på **Roskilde Station** er Danmarks ældste bevarede [[stationsbygning]], tegnet af arkitekt [[L. F. Meyer]]. Stationen ligger på Jernbanegade 1, 4000 Roskilde, og har i dag 4 perroner og 7 jernbanespor.
  
 ====== Historie ====== ====== Historie ======
Linje 12: Linje 12:
  
 I [[1998]] blev en stor renovering af Roskilde Station påbegyndt. Facaden på den gamle stationsbygning blev restaureret, så farverne svarede til farverne på den originale facades. Desuden blev tagene og tunnelerne istandsat, der blev opsat elevatorer og automatiske døre og ankomsthallen fik nyt gulv, loft og inventar. Renoveringen var færdiggjort i [[2002]]. I [[1998]] blev en stor renovering af Roskilde Station påbegyndt. Facaden på den gamle stationsbygning blev restaureret, så farverne svarede til farverne på den originale facades. Desuden blev tagene og tunnelerne istandsat, der blev opsat elevatorer og automatiske døre og ankomsthallen fik nyt gulv, loft og inventar. Renoveringen var færdiggjort i [[2002]].
 +
 +Den nye [[kommandopost]] blev ibrugtaget [[20. september]] [[1970]] med sikringsanlæg [[DSB type 1964]].
  
 ===== Strækninger ===== ===== Strækninger =====
Print/export