Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

jernbaner:kolding_nordbanegard [2020/12/08 16:53] – oprettet farallonjernbaner:kolding_nordbanegard [2020/12/08 16:54] (nuværende) farallon
Linje 4: Linje 4:
 Stationen lå ud mod Låsbygade, hvis nordlige ende nu hedder Nørregade. De handlende i Låsbygade betalte delvis for Nordbanegården og insisterede på, at togene skulle føres hertil og ikke direkte til [[Kolding station]]. Der blev anlagt et 2,2 km langt spor til Statsbanestationen, men turen mellem de to stationer tog 12-13 minutter, fordi sporet havde stærk krumning og stigning og fordi togene skulle skifte retning ([[rebroussere]]) på Nordbanegården. Stationen lå ud mod Låsbygade, hvis nordlige ende nu hedder Nørregade. De handlende i Låsbygade betalte delvis for Nordbanegården og insisterede på, at togene skulle føres hertil og ikke direkte til [[Kolding station]]. Der blev anlagt et 2,2 km langt spor til Statsbanestationen, men turen mellem de to stationer tog 12-13 minutter, fordi sporet havde stærk krumning og stigning og fordi togene skulle skifte retning ([[rebroussere]]) på Nordbanegården.
  
-Stationsbygningen indeholdt kontorer, billetsalg, to ventesale og to tjenesteboliger. Efter nedlæggelsen af banen blev bygningen i [[1937]] bolig for bestyreren på De Gamles Hjem – det nuværende Låsbyhøj – Koldings første plejehjem, der var opført i [[1910]] på byens markedsplads over for Nordbanegården.<ref>[http://koldingwiki.dk/index.php?title=L%C3%A5sbyh%C3%B8j Stadsarkiv: Låsbyhøj]</ref>+Stationsbygningen indeholdt kontorer, billetsalg, to ventesale og to tjenesteboliger. Efter nedlæggelsen af banen blev bygningen i [[1937]] bolig for bestyreren på De Gamles Hjem – det nuværende Låsbyhøj – Koldings første plejehjem, der var opført i [[1910]] på byens markedsplads over for Nordbanegården.[[http://koldingwiki.dk/index.php?title=L%C3%A5sbyh%C3%B8j|Stadsarkiv: Låsbyhøj]]
  
 Ved hovedbygningen var der 4 spor, heraf 1 ved perron. [[Remise]]n lidt længere mod vest havde to spor med plads til 4 lokomotiver. Der var drejeskive, kulgård, vandkran og vognvaskeplads. Nogen tid efter banens start blev der opført et værksted. Da banen fik den første motorvogn i [[1924]], ombyggede man et presenningskur til remise for den. Ved hovedbygningen var der 4 spor, heraf 1 ved perron. [[Remise]]n lidt længere mod vest havde to spor med plads til 4 lokomotiver. Der var drejeskive, kulgård, vandkran og vognvaskeplads. Nogen tid efter banens start blev der opført et værksted. Da banen fik den første motorvogn i [[1924]], ombyggede man et presenningskur til remise for den.
Print/export