chatsworth_tog.jpg

Redningsmandskab frygter, at op mod 20 passagerer er dræbt ved en togulykke i Los Angeles.

Lørdag den 12. september 2008, 02:26

Op mod 20 passagerer frygtes dræbt ved en togulykke i Los Angeles her til morgen dansk tid.

Foreløbig er to bekræftet omkommet, men redningsmandskab er fortsat i gang med at redde passagerer ud af toget. Mange frygtes kvæstet, men redningsmandskab har endnu ikke sat tal på.

Ulykken skete, da et passagertog og et godstog kolliderede. Årsagen til sammenstødet er endnu ukendt.

Mindst seks af passagertogets vogne er afsporet, og en er væltet.

Ulykken skete i forstaden Chatsworth.

15.09.2008 Ritzau: SMS muligvis skyld i togkollision:

Lokoføreren på passagertog, der kolliderede med godstog, var muligvis så optaget af at sende en sms-besked til unge togentusiaster, at han overså rødt stoplys.

De amerikanske myndigheder fortsatte i dag efterforskningen af en af de værste togulykker i Californiens historie. Blandt andet fokuserer efterforskerne på, hvorvidt lokoføreren på det involverede passagertog var ved at sende en sms-besked, da han overså et stoplys umiddelbart inden kollisionen.

Mindst 25 mennesker blev dræbt og 138 kvæstet, da et lokalt passagertog kolliderede med et godstog i Los Angeles-forstaden Chatsworth.

Det er to 14-årige togentusiaster, der har gjort opmærksom på, at lokoføreren, som blev dræbt ved ulykken, benyttede en mobiltelefon under sin kørsel. Til den lokale tv-station CBS2-TV siger de to, at de modtog en sms-besked fra ham umiddelbart inden kollisionen.

- Vi vil bede om at få udleveret udskrifter for telefontrafikken på både deres mobiltelefoner og lokoførerens mobiltelefon, og skal have fastslået nøjagtig hvad der skete og hvilken rolle, det kan have haft for denne ulykke, siger Kitty Higgins, medlem af USA's Nationale Transportsikkerhedsråd.

Print/export