Ansaldo

ejes af Finmeccanica

Ansaldobredas moderselskab, Finmeccanica, blev etableret i 1948. Dets opgave var dels at styre statens deltagelse i den mekaniske del af industrien, dels at omorganisere virksomheder som Ansaldo og Alfa Romeo.

I starten af 80’erne spredte Finmeccanica fokus til også at omfatte fly, og i slutningen af 80’erne og 90’erne blev først kontrol- og missilsystemer, mediko, robotter, mikroelektriske komponenter, siden luftfart og forsvarselektronik føjet til. Med erhvervelsen af Breda Costruziooni Ferroviarie i 90’erne etablerede koncernen en integreret jernbanegruppe, der skulle konkurrere med Europas førende operatører.

1992 blev Finmeccanica noteret på børsen, og ti år senere skar den italienske stat sin andel ned, og aktier til en samlet værdi af 5 mia. euro blev lagt ud på markedet. I dag ejer finansministeriet stadig en tredjedel af kapitalen. I 2001 blev Ansaldobreda noteret på børsen, men der er i dag stille omkring firmaets jernbanedel. Finmeccanicas kerneområder er nu forsvar og luftfart.

Print/export